ZO VERBIND JE DIEPER MET JOUW PURPOSE; 3 PRAKTISCHE INZICHTEN

Je voelt een roeping meer in lijn te gaan staan met jouw purpose en bent al voorzichtig stappen aan het zetten. Maar hoe blijf je verbinden met jouw missie?

Herken jij je hierin? Opnieuw heel diep geloven in jouw unieke levensdoel als een standvastige jaar resolutie. Je staat klaar in de startblokken, want dit keer gaat het écht gebeuren. De energie gutst door je lijf en het momentum lijkt jouw te dragen. Gelijkgestemden komen opdraven en lijnen zich harmonieus uit op de missie die jij komt brengen. En dan plots toch weer getwijfel, gemijmer en tegenslagen van buitenaf. Je vraagt je af, mag ik wel zo groot schijnen? Ben ik wel realistisch? Is er überhaupt tijd of ruimte voor mijn wens?’

In dit artikel leggen we uit wat er onderhuids gebeurt en hoe je dieper met jouw purpose verbindt. Hieronder vind je inzichten en 3 praktische tips.


Waarom is het leven van mijn purpose belangrijk?

Waarom verbreek ik de verbinding met mijn doel?

Het onmogelijke mogelijk maken

Hoe kan ik blijven verbinden met mijn purpose?

1. ‘Heb’ het verlangen

2. ‘Voel’ het verlangen

3. ‘Doe’ het verlangen

Conclusie

Klik hier voor de workshop Live Your Purpose op 19 februari 2023 in Amsterdam


Waarom is het leven van je purpose belangrijk?

Het begint als een ontastbaar fenomeen. Iets roept je. Iets lonkt je naar een hogere en betere versie van jezelf. Het geeft jou een meer betekenisvol gevoel, een gevoel van erbij horen. Je krijgt een idee, een beeld van hoe dat in de toekomst er uit kan zien en vervolgens onderzoek je hoe dat mogelijk gemaakt kan worden. Dagen gaan voorbij zoals een tussen-droom-en-daad professor de hogere macht formules kraakt.

Dit heet ook wel luisteren naar een ‘inner knowing’, verborgen achter de rollen die de samenleving oplegt. Het is een duidelijke innerlijke bewegingsreden die overal in de natuur bestaat en groeit met een duidelijk uniek doel. Het brengt betekenis en verbinding.

Niet je purpose leven betekent niet synchroon leven met jouw innerlijke zijn - je niet verbinden met jouw unieke missie.

Als je jouw unieke zelfexpressie niet de ruimte geeft dan zal het zich kunnen manifesteren in een ‘false sense of self’; een identificatie waar je vervolgens wel een leven op hebt gebouwd en waar veel van je conditionering zich aan vast klampt.

Wij mensen kunnen zo toegewijd zijn aan onze dagelijkse activiteiten en verplichtingen, dat ons bewustzijn onze unieke levens purpose kan verhullen (psychology today blog).

Je voor je purpose openen is een kwetsbaar proces waarin je jezelf aan de wereld laat zien, want je purpose leven betekent je mentale, emotionele en creatieve hart energie geven aan iets groters dan jij.

Maar het kan zijn dat ondanks je extreem harde werk en je enthousiaste welwillendheid, het niet lijkt op te willen stijgen.

Waarom verbreek ik de verbinding met mijn doel?

Laten we allereerst een ding helder krijgen: Aan je doorzettingsvermogen ligt het niet, want je werkt ontzettend hard. Aan je geduld ligt het ook niet, want je offert veel tijd op om nieuwe uitdagingen aan te gaan.

Voorkom de verbinding te verbreken met jouw purpose

—————

Stel je voor: je bent een theater regisseur die elke avond een voorstelling moet neerzetten. Je bent al jarenlang met hetzelfde team dezelfde routine aan het spelen. Maar diep van binnen weet je dat de act anders moet. Maar hoe breng je dat over aan je spelers? Hoe gaan zij oefenen, terwijl er tegelijkertijd elke dag een voorstelling verwacht wordt? En wat zal het publiek er van denken?

—————-

Je purpose leven betekent nieuwe gewoontes aanleren. Het betekent dat je een ander soort keuzes moet maken dan voorheen en daar heb je andere skills en andere kennis voor nodig voordat het een vertrouwd onderdeel van jou gaat zijn.

Maar hoogstwaarschijnlijk heb je je onderbewustzijn helemaal geen nieuwe opdracht gegeven; de skills en kennis integreren als nieuwe waarheid. Je hebt dezelfde opdracht gegeven; je oude waarheid herhalen. Je houdt je aan datgene waar je je comfortabel bij voelt, ongeacht of het comfortabele eigenlijk goed of slecht voor je is.

Wil je volhardend door de weerstand van je oude gewoontes heen beuken, tegen de zware G-krachten van je omgeving (tegenslag en ontmoediging) in gaan en je missie als een Noordpool ster voor je blijven zien, dan moet je overtuigd zijn van het onmogelijke mogelijk te maken.

Het onmogelijke mogelijk maken

Om het onmogelijke mogelijk te maken, moet je eerst dingen doen die je nog nooit gedaan hebt. Maar je hebt pas kans van slagen, als je angst voor de onbekende dingen niet groter is, dan het 100% geloof van jouw succes.

Je kan jaren lang schaven en sleutelen aan je gedrag en je houding. Je kan jezelf tot uitputting werken. Maar als je niet gelooft in de identiteit die je nodig hebt om de shift te maken, dan gaat er niks veranderen.

————-

“We kunnen in ons leven enkel kwantum verbeteringen bereiken als we stoppen met schudden aan de bladeren van houding en gedrag en aan de wortels gaan werken, de paradigma’s waaruit onze houding en gedrag voortvloeit.”

-Stephen R. Covey-

———————————-

Je ziet nu dat gedrag de laatste beweging van de cyclus is. Maar in te veel gevallen is dat wel de plek waar geprobeerd wordt een gewoonte te doorbreken.

Bij Live In Liberty kijken wij voorbij het gedrag en helpen wij je verder in het bevrijden van alles wat jou belemmert om het leven te creëren waar je naar verlangt; vanuit jouw purpose (klik hier voor agenda).

Hoe kan ik blijven verbinden met mijn purpose?

LEEF JOUW EIGEN MISSIE

Maar wat zijn kleine dagelijkse handelingen die je NU kunt implementeren?

Als je je onderbewustzijn dagelijks beeld en gevoel geeft van het leven dat jij voor ogen hebt, dan gaat je zenuwstelsel het uiteindelijk integreren als waarheid (je gedachten worden onderdeel van je lichaam). Geef je lichaam een reden om te verbinden met het leven dat je wenst.

Als je vervolgens de daarbij horende vaardigheden langzaam opbouwt in jouw dagelijkse routine, dan transformeer je van droom naar werkelijkheid (je lichaam past het toe).

Hieronder vind je 3 praktische tips om je dieper te verbinden met jouw purpose.


  1. ‘HEB’ HET VERLANGEN

Hoe leef je je purpose? Door het eerst in je brein te doen.

Zoals Stephen R. Covey schrijft: Alle dingen worden twee keer gemaakt. Eerst in gedachten en dan in de realiteit (Covey summary ).

Denken aan een bepaalde beweging dat ons lichaam maakt, activeert direct de motor cortex; het deel van je brein dat je beweging aanstuurt.

———————————

In een studie over mentale verbeelding, ook wel active movement meditatie, wordt de effectiviteit van het creëren en recreëren van uit mentale beelden omschreven als een centrale rol in de uitvoering van de daadwerkelijke fysieke handeling. Het verandert de organisatie van je brein netwerken en creëert meer connecties tussen verschillende brein regio’s (mentale verbeelding blog).

———————————

Active movement meditatie wordt veel gebruikt bij topsporters. En die topsporters breken vervolgens wereldrecords.

Visualiseer jouw purpose tot in detail elke ochtend. Maak het voorspelbaar en repetitief, zodat jouw hele systeem mee gaat doen met jouw nieuwe missie. Hier zijn een aantal effectieve visualisatie technieken die je kan toepassen (visualisatie technieken).


2. ‘VOEL’ HET VERLANGEN

Blijf je verbinden met je purpose; eindig ALTIJD met een positieve gedachte.

Als je denkt ‘ik leef mijn purpose’, maar je voelt het niet - jouw emoties zijn gekoppeld aan de overtuiging dat het onzin is, dan gaat het niet gebeuren.

Je hart is een magnetisch veld en als het niet meedoet met de gedachtes die je het universum in stuurt, dan loopt hetgeen wat je uitzendt niet synchroon met wat je aantrekt. Daarom is het belangrijk om te focussen op wat je wilt vanuit je gedachten EN je gevoel.

————————————

In een studie van HeartMath Research Institute staat: Je hart is de meest krachtige bron van elektromagnetische energie in jouw lichaam. Het elektrische veld van je hart is 60 keer zo groot in omvang, als dat van je brein.

Bovendien is het magnetische veld dat door het hart geproduceerd wordt 100 keer sterker dan het veld dat door de hersenen wordt gegenereerd en kan het tot op een meter van het lichaam worden gedetecteerd d.m.v. SQUID magnetometers (HeartMath Research blog).

————————————-

Dat betekent niet dat je nooit meer mag twijfelen, of dat je bang moet zijn voor je gedachtes. Het gaat om hoe frequent je die gedachtes toelaat.

Je kan je brein laten wennen aan je nieuwe denkwijze door elke dag een lijst positieve affirmaties hardop te zeggen.

Maar stel je nou voor dat je een onbesuisd gevoel hebt of een hele duidelijke negatieve stem hoort, terwijl je aan je purpose denkt. Wanneer je door hebt dat dat gebeurt, nodigen we je uit om je brein te laten pauzeren en precies het tegenovergestelde tegen jezelf te zeggen maal 10.

Dus heb je een negatieve gedachte? Maak het af met een positieve gedachte.

Een mooie vervanging voor het gevoel of de stem dat zegt dat je niet goed genoeg bent zou zijn: Ik ben krachtig, ik ben veilig en ik heb de wereld iets moois te laten zien, mensen houden van mij en ik ben perfect zoals ik ben.


3. ‘DOE’ HET VERLANGEN

Bevrijd jezelf van limiterende overtuigingen, door het te doen.

MEER VRIJHEID EN HET LEVEN VAN JE PURPOSE

Dat is erg makkelijk gezegd, maar het is wel een absolute noodzaak om zo snel mogelijk onderdelen van je visie te integreren in je dagelijkse routine. We vragen niet om je hele inboedel achter te laten en je nieuwe vlam te achtervolgen. Eigenlijk vragen wij het tegenovergestelde; maak een verantwoordelijk en behapbaar stappenplan.

Om je zenuwstelsel niet op de kast te jagen, hebben we een langzame integratie en overname van datgene wat al bestaat nodig. Jouw purpose komt met een bepaalde set aan skills. Het maakt niet uit hoever je bent in deze transformatie, je skills koppelen aan je dagelijkse routine is een MUST.

Een goed begin is journalling. Schrijf net zo lang door totdat je weet wat er allemaal nodig is voor deze purpose take-over.

En maak een 5 jaren plan, 1 jaar plan en een 3 maanden plan (en doe het in deze volgorde).

Hierdoor krijg je overzicht en zekerheid; een langetermijnontwikkeling. Plak het schema op je slaapkamer deur of boven je bed en behandel het als een opdrachtgever dat resultaten wilt zien.

Het meest belangrijke; HERHAAL. Hetgeen wat je herhaalt, wordt uiteindelijk je dagelijkse realiteit. Het wordt namelijk een gewoonte. En zoals we al hierboven hadden verhelderd: Je purpose leven betekent nieuwe gewoontes aanleren.

CREEER HET LEVEN WAAR JE ZO NAAR VERLANGT


CONCLUSIE

Je purpose leven is een kwetsbaar proces waarin je jezelf aan de wereld laat zien, want je purpose leven betekent je mentale, emotionele en creatieve hart energie geven aan iets groters dan jij.

Je purpose leven betekent nieuwe gewoontes aanleren, het onmogelijke mogelijk maken en consistent geloven in de succesvolheid ervan.

Om dat mogelijk te maken hebben wij 3 kleine dagelijkse handelingen op een rij gezet die je NU kan toepassen:

  • Visualiseer jouw purpose tot in detail elke ochtend. Maak het voorspelbaar en repetitief, zodat jouw hele systeem mee gaat doen met jouw nieuwe missie.

  • Pas dagelijks positieve affirmaties toe en maak elke negatieve gedachte af met een positieve, maal 10.

  • Koppel je droom aan de skills die daarvoor nodig zijn, door het dagelijks toe te passen in een behapbaar stappenplan. Kom erachter door journalling en denk het zo ver in de toekomst uit als dat jij nodig vindt.

Geloof in je missie en je missie zal zich voor je ontvouwen.

———————————

Ben je enthousiast, maar denk je toch nog begeleiding nodig te hebben; dan kun je je plek reserveren voor onze Live Your Purpose retreat, 29 september t/m 1 oktober in Zeeland.

In deze 3-daagse retreat ga je jouw purpose VOELEN en jezelf een stapje verder bevrijden van alles wat je belemmert. Je gaat overtuigingen en angsten transformeren en omzetten in zelfvertrouwen en kracht.

We hopen je daar te zien.