Verlangen naar vrijheid; 7 stappen om je weer vrij te voelen

vrijheid met zelfvertrouwen

Kom jij dat bekende onderbuikgevoel tegen? Die vage ideeën, die 'hunches', of dat zachte stemmetje dat iets wil zeggen? Het is als een intern signaal dat je in verschillende vormen bereikt, waardoor je een andere richting op beweegt, zonder een duidelijk plan voor ogen te hebben. Het fluistert over een gevoel van beklemming en weet van een plek waar het fijner is. Je voelt een opkomende beweging en een hartstochtelijk verlangen om iets te doen. Maar hoe blijf je verbonden en maak je keuzes als je niet helemaal duidelijk hebt waar je naartoe wilt? In mijn persoonlijke zoektocht naar vrijheid heb ik continu antwoorden gezocht. En waar geloof ik nu heilig in? Dat vrijheid een keuze is.

In deze blog neem ik je mee op een reis om het verlangen naar vrijheid te beantwoorden, en ik deel mijn 7 stappen naar vrijheid met je.


7 STAPPEN NAAR VRIJHEID

Achter je diepste pijn ligt jouw vrijheid

De weg naar vrijheid; blijven kiezen voor het verlangen

Hoe bereik je vrijheid; 7 stappen naar een vrij leven


Achter je diepste pijn ligt jouw vrijheid


In mijn leven heb ik vele tegenslagen gekend. Ik ben opgegroeid met het idee dat je gewoon moet werken en moet doorgaan, zelfs als je je miserabel voelt en het werk niet leuk vindt.

Van jongs af aan raakte het mij diep dat de mensen om mij heen, die ik liefhad, niet gelukkig waren. Ik was me ervan bewust, maar kon er niets aan doen en het liet een gevoel van machteloosheid achter. Een ding wist ik zeker: ik wilde het anders doen.

Opgeven was geen optie en machteloosheid accepteren evenmin. Dus zei ik resoluut nee. Ook al wist ik niet hoe dat leven waar ik naar verlangde er precies uit zou moeten zien, ik wist wel dat ik vol moest houden en door de weerstand van mijn omgeving (en vooral van mezelf) heen moest gaan.

Jarenlang heb ik gestreden voor mijn vrijheid, maar het leek onbereikbaar. Toch bleef ik keer op keer zoeken, tot ik eindelijk het gevoel kreeg dat ik meer vrijheid ervoer in mijn dagelijkse activiteiten en bij de mensen die ik om mij heen had verzameld.

Het gevoel van machteloosheid opende een uitdagende en pijnlijke reis, maar het gaf mij uiteindelijk de drijfveer om het tegenovergestelde te vinden: mijn eigen keuzevrijheid, mijn ideale interne leider en een vrij leven leiden.

verlangen


Dus hoe bereik je jouw vrijheid?

Net zoals ik door de machteloosheid heen heb geworsteld en aan de andere kant als een verkondiger van vrijheid, een leider en een zoeker naar geluk ben gekomen, kun jij door jouw pijnpunt heen breken. Misschien heb je die pijn al heel duidelijk voor ogen.

Je hebt in ieder geval een ondefinieerbaar verlangen om je vrijer te voelen, maar hoe dat precies werkt en blijvend kan zijn, is nog raadselachtig. Ik begrijp het, want ik heb hetzelfde pad bewandeld met dezelfde cryptische wegwijzers.

Maar één ding kan ik met absolute zekerheid garanderen: als je volhoudt om het verlangen te beantwoorden, wordt de reis duidelijker en de route comfortabeler.

De weg naar vrijheid; blijf kiezen voor het verlangen.

Om je authentieke zelf te kunnen leven, moet je keer op keer kiezen voor het onbekende buiten je comfortzone en vertrouwen op dat interne verlangen. Want ergens daar ligt iets wat jouw verlangen beantwoordt.

Vrijheid is je niet belemmerd voelen, je niet laten sturen door een overtuiging die je niet veel goeds doet en zelfs je vermogen om je vrij uit te drukken belemmert.

Maar wat als onze overtuigingen een belemmering vormen waardoor we ons keer op keer niet vrij voelen om onszelf uit te drukken? Want daar lopen we vaak vast; angstig worden bij het idee iets te moeten kiezen dat buiten ons bevattingsvermogen ligt.

Echte vrijheid is een KEUZE die alleen jij kan maken voor jezelf, zelfs in de meest beklemmende situaties.

Zolang jij durft te kiezen en niet de keuze aan anderen of de omstandigheden overlaat, ben je een stap dichter bij een vrij leven. Dus zelfs als wat je hebt gekozen niet goed voelt, als angst toeslaat of als je fouten maakt, wil ik je meegeven dat je het goed hebt gedaan.

Lees in deze blog meer over de achtergrond van wat vrijheid inhoud.


Hoe bereik je vrijheid; 7 stappen naar een vrij leven.

Klaar om jouw persoonlijke groei te omarmen? Als je een life coach nodig hebt in de omgeving van Santpoort-Noord / Amsterdam, sta ik klaar om je te helpen. Ontdek meer op www.liveinliberty.nl.


Bij persoonlijke groei lijken externe factoren vaak de hoofdrol te spelen: "Mijn relatie houdt me tegen", "Ik wacht op die ene carrièrekans", "Financiële beperkingen weerhouden me". Maar, laten we eerlijk zijn, zijn het echt die externe omstandigheden die ons tegenhouden? Of zijn het keuzes die we maken? De kern van vrijheid ligt bij onszelf, en dat vraagt om bewuste keuzes in elk moment.

Het begint allemaal met zelfzorg. Jouw vrijheid staat op nummer één. Je moet actief kiezen om jezelf de ruimte te geven om te groeien, ongeacht de obstakels die je denkt tegen te komen.

Maar hoe zet je die eerste stappen? Hier zijn 7 heldere stappen om je authentieke zelf meer ruimte te geven:

  1. Ontwikkel je intuïtie: Luister naar dat zachte stemmetje van verlangen, dat je richting een betere toekomst stuurt. Het negeren van twijfels is een leerproces; fouten maken hoort erbij en maakt je sterker.
  2. Durf te kiezen voor wat je echt wilt: Kiezen kan lastig zijn, maar het is de sleutel tot zelfontdekking. Zeg nee tegen wat je niet wilt, stapje voor stapje kom je dichter bij je ja.
  3. Ga al je emoties aan: Emoties kunnen verwarrend zijn, maar het vermijden ervan lost niets op. Door conflicten aan te gaan, kom je dichter bij je ware gevoelens en dus bij vrijheid.
  4. Leef je authentieke zelf: Volg het voorbeeld van een spelend kind; wees nieuwsgierig, betrouwbaar en origineel. Durf te staan voor wie je bent en vind een creatieve uitlaatklep die jou gelukkig maakt.
  5. Delen met anderen helpt: Je staat er niet alleen voor. Deel je verlangen naar vrijheid en vind steun bij gelijkgestemden. Samen groeien we sneller.
  6. Staar je niet blind op de uitkomst: Het leven zit vol verrassingen. Laat los en laat je verrassen door wat er op je pad komt.
  7. Blijf toegewijd aan je pad: Perfectie is niet nodig. Zet door en leer van tegenslagen. De aanhouder wint altijd.

In conclusie, omarm de kernpijn die je tegenhoudt en schets een duidelijk beeld van wat vrijheid voor jou betekent. Het begint bij jou, niet bij externe omstandigheden. Actieve keuzes maken, stap voor stap, leidt tot een leven van vrijheid.

Klaar om jouw persoonlijke groei te omarmen? Als je een life coach nodig hebt in de omgeving van Santpoort-Noord / Amsterdam, sta ik klaar om je te helpen. Ontdek meer op www.liveinliberty.nl.