FAMILIEOPSTELLINGEN WORKSHOPS

Familieopstellingen Amsterdam Workshop

Wil jij aan de slag gaan met de invloeden uit jouw familiesysteem op je verleden, heden en de toekomst? Kom dan naar onze Familieopstellingen workshop in Amsterdam

Een inzichtvolle dag vol met meditatie, oefeningen en familieopstellingen.

Deze workshop Familieopstellingen is een bijzondere ervaring waarin je ontdekt welke invloed jouw systeem van herkomst heeft op je leven. Wat zit je in de weg? Hoe kun je je losmaken van die hardnekkige patronen in je dagelijkse leven? En hoe zijn deze eigenlijk verbonden met jouw familiesysteem?

Deze dag is gevuld met meditatie, oefeningen en familieopstellingen zodat je antwoorden kunt krijgen op vragen uit je persoonlijke of werk leven. Je krijgt door de dag inzichten in de waarom je tegen bepaalde dingen aanloopt waardoor je er anders mee om kunt gaan.

Aankomende workshops:
16 april met Kim & Monique

JA, ik wil 16 april meedoen!

  Familieopstellingen, wat zijn dat?

  Het gezin en de familie waarin je opgroeit, hebben een behoorlijke invloed op hoe je je ontwikkelt als persoon. We zeggen niet voor niets dat het waarschijnlijk minstens 50% “opvoeding” is dat onze persoonlijkheid vormt. Vanuit duizenden familieopstellingen volgens de methode van Bert Hellinger weten we dat door de generaties heen, elke familie bepaalde patronen en dynamieken heeft die zich in jongere generaties uiten. Bepaalde gebeurtenissen, gevoelens of personen die vroeger veel te weeg hebben gebracht bij jouw voorouders, kunnen nog doorsijpelen in jouw leven. Denk aan een moeder die door eigen trauma niet met haar aandacht bij haar kinderen kan zijn. Een gevolg kan zijn dat kinderen altijd maar blijven vragen om erkenning, pleasegedrag laten zien of altijd maar de andere moeten redden (vaak ten koste van zichzelf). Kinderen die het verdriet van alleen zijn niet aan kunnen en vluchtgedrag laten zien, verslavingen oplopen of bijvoorbeeld het heel lastig vinden om een volwassen relatie aan te gaan.

  In een familieopstelling kijken we naar wat jou dagelijks bewust of onbewust beïnvloedt dat met jouw familieverleden te maken heeft. In een groep werken we met representanten, mensen die jouw familieleden of gebeurtenissen representeren. Kunnen dingen die voorheen niet zichtbaar waren, opeens wel worden gezien. Verhoudingen, patronen, spanningen of gevoelens komen naar boven. De opstelling laat zien wat er gezien moet worden. En vanuit daar kan er een helende beweging gemaakt worden. Familieopstellingen lossen problemen niet op, maar maken dat je anders naar de situatie kan kijken. Je gaat je er anders toe verhouden en dat maakt transformatie mogelijk.

  Eigen opstelling of representant zijn

  Tijdens familieopstellingen kun je op twee manieren meedoen. Je kunt zelf een vraag of een thema inbrengen en jouw eigen opstelling krijgen. Het gaat dan om vragen waarin je vastloopt, een herhalend patroon bijvoorbeeld of het gevoel hebben dat er ergens een blokkade zit die je niet helemaal kunt plaatsen. Voor deelname aan deze workshop hoef je niet perse zelf een eigen opstelling te willen. Je kunt ook als representant mee doen. Dat betekent dat je gevraagd zult worden om in anderen hun opstellingen mensen te representeren. Vaak zien we dat alleen het representeren zelf ook al veel bij deze deelnemers losmaakt. Je wordt namelijk vaak gevraagd voor rollen die op de een of andere manier resoneren met een eigen thema. Door het representeren krijg je opeens ook inzichten in je eigen stukken, zonder dat je daarvoor je eigen vraagstuk hebt hoeven opstellen. Ook is representeren een mooie manier om meer in contact te komen met het onderbewuste, sensaties en intuïtie.

  Deze familieopstellingen workshop is voor jou als je ...


  • Inzicht wilt in jouw (familie) systeem
  • Wilt onderzoeken waar je terugkerende patronen vandaan komen
  • Graag meer vrijheid en ruimte wilt ervaren om jezelf te zijn
  • Beter contact met je intuïtie, verlangens en gevoel wilt maken
  • Behoefte hebt aan verdieping op thema’s waar je nu tegenaan loopt
  • Of gewoon als je nieuwsgierig bent naar familieopstellingen en dit een keer wilt meemaken

  Praktische info

  Eerstvolgende Data: 

  • 16 april (Inloop 11:15|11.30 uur tot 17.30 uur)

  Locatie:  De Meditatietuin, Amstelpark 6 Amsterdam

  Trainers: Monique van Biesum & Kim Lanjouw

  Prijs:
  €119,- als je een eigen opstelling wil
  €39,- als je als deelnemer en representant wilt deelnemen

  De prijs is inclusief thee/koffie, fruit, lekkers voor bij de koffie. Graag zelf je eigen lunch meenemen.

  Door je aan te melden geef je meteen aan dat je op dit moment geen (ernstige) psychologische problemen hebt of onder behandeling bent bij een psychiater.

  JA, ik wil 16 april meedoen!

  Monique van Biesum

  Monique is Corporate antropoloog en verbindt, in haar dagelijks werk als veranderkundige, inzichten uit dit vakgebied met haar kennis over sociale psychologie en menselijke ontwikkeling. Haar grootste passie is het coachen en begeleiden van mensen en organisaties naar positieve verandering. Met systemisch werk als belangrijk instrument betrekt zij daarbij de kracht en uitdagingen van alle systemen die hen omringen

  Kim Lanjouw

  Kim coacht, begeleidt en inspireert mensen al jaren naar een bewuster en liefdevoller leven. Volgens haar zijn familie-opstellingen een prachtige methode om de invloed die het verleden heeft op het huidige leven van mensen te verminderen. Zo kan het potentieel weer gaan stromen en kunnen ze zich vrij gaan bewegen. Ze maakt datgene zacht wat is verhard en brengt helderheid.

  Vraag een gratis Intro Call aan en ontdek je mogelijkheden

  Ben je benieuwd om meer te weten over onze diensten? 

  Wil je weten of wij iets voor jouw persoonlijke groei kunnen betekenen? 

  We vertellen je er graag meer over.

  ERVARINGEN

  Sien Boschma

  Live Your Purpose is een unieke reis. Het is een duik in het onbekende en de realisatie dat je meer capabel bent dat je denkt. Mijn vertrouwen en intuïtie om mijn purpose te leven, het te voelen, is enorm gegroeid. Het is aan het openen om het te gaan laten flowen. Als je klaar bent om een dive in je leven te maken en te voelen wat je kracht is, je life purpose is, ga dan op deze reis met hen.

  Ernst Moolenaar

  Arts & Lichaamswerker

  De training met Igua is voor mij een dag in de maand om op een diepere manier stil
  te staan bij uitdagingen in mijn leven. Om dat als man met andere mannen te doen
  en daarin kwetsbaar te mogen zijn voelt bevrijdend en leerzaam. Igua is een
  liefdevolle man die met veel aandacht en een kritische maar ook zachte blik het
  proces begeleid en de ruimte laat voor ieders expressie. De dagen voelden voor mij
  tot nu toe integer, leerzaam en oprecht met ook de nodige humor en speelsheid. Ik
  voel me dankbaar.

  Niels van den Broek

  Training & Development

  Ik ging naar Igua’s retreat in een periode waarin ik voor een aantal lastige keuzes stond. Onder andere door de sfeer die neergezet werd, de verschillende interventies en Igua’s zijn scherpe manier van faciliteren ontstond er bij mij genoeg helderheid om de juiste keuzes te maken. Een jaar later is mijn leven op vrijwel elk vlak verbeterd

  👍

  Eleonora Porcaro

  Ayurveda Practitioner & Kok

  Ik vond het erg waardevol om een gehele dag toe te wijden aan het voelen van mijzelf binnen de container, structuur en begeleiding wat door Aileen & Igua gefaciliteerd werd. Ik voel me gevoed, geïnspireerd, en ik kijk met een gevoel van een geaarde focus naar het pad voor me. Ik vond het geweldig hoe jullie echt de ruimte en tijd boden aan iedereen om zichzelf te openen. Ook leverden jullie een bijdrage met jullie vragen en sharings.

  Arjan Verdonk

  Eigenaar fysiopraktijk

  Mijn aanleiding om de workshop met het thema 'Werk' bij Igua te gaan volgen, waren knelpunten in mijn bedrijf op het gebied van samenwerking.

  Vanuit verschillende invalshoeken en met behulp van diverse werkvormen gingen we meer en meer de diepte in. Naast het groepsgebeuren was er veel individuele aandacht, een mooie mix vond ik. Ik heb veel aan deze workshop gehad en het heeft tot concrete resultaten geleid.

  Igua is top en heeft naar mijn mening (als leek op coachingsgebied) alle deskundigheid, sensitiviteit, inlevingsvermogen en power in huis om zijn sessies vorm te geven.

  Nicky van der Weijden

  Transforming Coaching & Breathwork

  In het traject met Igua zijn we op een fijne, persoonlijke manier de diepte ingegaan. Igua is heel erg to-the-point, duidelijk en helder, dat vond ik fijn. Tegelijkertijd invoelend en rustig. Waar ik mijzelf soms kan laten meestromen in chaos wist Igua mij elke keer goed terug te brengen naar mijn centrum en de juiste vragen te stellen waardoor ik meer ‘stil’ kon staan en contact kon maken met andere, meer diepere delen van mijzelf.

  Igua heeft een heel fijne aanwezigheid waarin ik mij veilig voelde. Het heeft mij meer helderheid op mijn pad gebracht en breder inzicht in mijn patronen, gedrag en familiesysteem. Ook het betrekken van de familie erbij is een enorm toegevoegde waarde geweest.

  Michel Kasper

  Fotograaf & Coach

  Hij nodigt je op persoonlijk passende wijze uit om jezelf uit te dagen en dankzij
  oprechte, invoelende support deze te overwinnen.
  Igua is voor mij de perfecte balans tussen gegrond en scherp, en invoelend en
  meegaand. Ik heb geen andere workshops of retreats gevonden die zo resoneren als
  deze bij Igua.

  Arjan Hennink

  Begeleider van mensen met verstandelijke beperking

  Igua heet je warm welkom in zijn eigen woonkamer. De setting zorgt voor een veilige omgeving. Ik voel me dan ook gelijk ‘thuis’! Tijdens de dag wordt er door Igua naar je geluisterd en daagt hij/ nodigt hij je uit om naar je eigen gevoel te keren.

  Tania Fragoso

  Fotograaf & Doula

  Twee geweldige zielen die hun purpose leven. Aileen & Igua begeleiden een groep vreemden in het loslaten van hun belemmerende overtuigingen en in het vinden van hun purpose. Ze deden ons veilig en kwetsbaar voelen en gidsten ons in het vinden van onze eigen inzichten. 

  De dag was vol met onthullingen, gelach en uitdagingen (ijsbad), maar de manier hoe alles gestructureerd werd, hielp ons om alles met zelfvertrouwen en bereidheid aan te gaan.

  Al met al, het was een voedende dag (in elke zin) en één die ik sterk aanbeveel.

  RECENTE ARTIKELEN

  Vrijheid en de kracht van ons denken:

  Je hebt een wens voor meer vrijheid, maar wordt nog wel eens overmeesterd door negatieve gedachtes. Waarom blijft dat gebeuren en wat kun je eraan doen?

  PRAKTISCHE TIPS OM DIEPER JOUW PURPOSE TE VOELEN

  In dit artikel beschrijven wij hoe je dieper verbindt met jouw purpose en waarom je meer impact maakt als je dit weet d.m.v. van 3 praktische tips

  In 8 minuutjes vertel ik je aan de hand van mijn persoonlijke voorbeelden hoe je met (én zonder) het leiderschapsprogramma The Liberated Man tot meer vrijheid in je leven kunt komen; het leven kunt creëren zoals jij wilt.

  Team

  Igua Yu

  The Rising Leader, The Liberated Man, Live Your Purpose, Systemisch Werk & Coaching

  Thijs Tuijt

  The Liberated Man

  Aileen Kennedy

  Live Your Purpose

  Dion Nicolai

  The Liberated Man

  Nils Elzenga

  The Liberated Man

  Monique van Biessum

  Systemisch Werk

  David Rigter

  The Liberated Man